Iltapäiväretki Oulunsaloon ja Varjakan saareen

Takkisen sukuseura järjestää iltapäiväretken Oulunsaloon ja Varjakan saareen
Aika: Lauantai 30 päivä heinäkuuta 2016.
Kokoontuminen Varjakan satamaan kello 12.00, josta lähtö kapulalossilla Varjakan saareen.

Varjakan saarihan on ainutlaatuinen ja mielenkiintoinen, valtakunnallisestikin merkittävä kulttuurihistoriallinen ympäristö. Saaressa on säilynyt poikkeuksellisen hyvin sinne 1800-1900 lukujen vaihteessa kohonneen sahayhdyskunnan rakennuskantaa. Myös saaren luonto on säilynyt monimuotoisena ja siellä kasvaa harvinaisia ja uhanalasisia kasveja ja pesii runsaasti mm. uuttukyyhkyjä.

Tarkoitus on kierrellä katselemassa saaressa säilyneitä rakennuksia ja nauttia saaren erityisestä luonnosta sen polkuja vaellellen. Saarikierroksella saamme varmasti myös kuulla tarkemmin saaren ja Varjakan alueen historiasta.

Iltapäivän aikana istahdamme sitten jossain vaiheessa pitämään pienen tauon ja juomaan sukuseuran tarjoamat retkikahvit. Saariretken jälkeen testaamme sitten riittääkö meillä vielä voimia kiskoa porukat kapulalossilla takaisin mantereen puolelle.

Varjakasta palaamme Oulunsaloon poikkeamalla esivanhempiemme jalanjäljille Karhuojalle, nykyisin Kuitulan pihapiiriin, jossa perintötila Takkinen RN:o 21 on aikoinaan sijainnut. Sieltä jatkamme kierrosta Kylänpuolentietä Peltariin.
Tarkemmat ajo-ohjeet saatte Varjakasta lähdettäessä.

Päivän päätteeksi käymme viemässä kukkaset Oulunsalon hautausmaalle.

Ajo-ohjeet Varjakan satamaan (oulunsalolaisethan sinne osaa neuvomattakin, mutta muille ohjeeksi): Aja Oulunsalon Shellin liikenneympyrästä noin 6 kilometriä Hailuotoon menevää tietä. Käänny oikealle kun tienviitassa lukee VARJAKKA 2 km. Sieltä löydät Varjakan sataman ja meidät.

Toivottavasti kiinnostui yhteisestä iltapäiväretkestämme. Jos olet tulossa mukaan ilmoita ystävällisesti siitä minulle joko soitamalla, tekstiviestillä tai sähköpostila, kännykkä 040 7207411, sähköposti torstaihin 28.7. mennessä. Ilmoita montako aikuista, montako lasta – tämä sen vuoksi, että tiedämme mihin väkimäärään varautua. Jos jotain kysyttäväää voit myös soitella minulle.

Säävaraus – jos suunnitellulle retkipäivälle sattuu ihan hirvittävä kaatosade ja myrsy, ei ole kiva lähteä retkelle ja merelle, mutta pieni kuurosadehan ei meitä haittaa, se vain sopivasti virkistää.

TERVETULOA TAKKISEN SUKUSEURAN ILTAPÄIVÄRETKELLE OULUNSALOON JA VARJAKAN SAAREEN!

PS.LAITTAKAA SANAA KIERTÄMÄÄN RETKESTÄ. TÄSTÄ RETKESTÄ TIEDOTETAAN TÄÄLLÄ SUKUSEURAN KOTISIVULLA JA TAKKISTEN FACEBOOK SIVULLA.
Huom. Varjakan maasto voi olla kosteaa ja heinikkoista, joten ehkä on syytä varata kumisaappaat mukaan!