Kuulumiset

 • Onnellista Uutta Vuotta 2016

  Joulunaika ja joulupukki saatiin kiireineen odottamaan seuraavaa joulua. Kaikki rakkaat tapaamiset tallennettiin ”silkkipusseihin”, joita availlaan silloin tällöin koko seuraavan vuoden ajan. Uusi vuosi tuo tullessaan tapahtumia ja asioita, joista on vaikea arvailla. Siksi toivotamme toisillemme kaikkea hyvää.

  Päivittäiset uutiset tiedotusvälineissä tekevät usein mielen levottomaksi. Jään monesti punnitsemaan uutisvirtaa: onkohan niin kuin sanotaan, toteutuukohan tuokin uhkaus, saammeko elää tai asua vapaassa maassa. Epävarmuus valtaa ainakin ikäisiäni sukupolvia. Ei lohduta ajatus, että menneisyydestä on opittu, että tekniikka on kehittynyt tai että turvallisia sopimuksia ja liittoja on tehty. Vaikka uutisointi on nopeaa ja asiallista, siitä huolimatta levottomuus on kasvanut.

  Itsenäisyyspäivän aikoihin eräässä Vanhusten kerhossa pyydettiin kertomaan tapahtumista, jotka eniten ovat muistissa sota-ajalta 1939-45. Muistissa olivat miesten sotaanlähdöt, evakuoinnit Karjalasta ja Pohjois-Suomen itärajalta, inkeriläisten tulo ja saksalaisten häätäminen Pohjois-Suomesta ja Lapista. Monta muisteloa tuli lähelle nykytapahtumia.

  Mutta uutisvirran läpi tunkeutui valoa -Joulunvalot. Jouluiset tapahtumat ja kirkkaat jouluvalot houkuttivat ”koloihinsa” unohtuneet ihmiset liikkeelle. Ihanat joululaulut kaikuivat joka tilaisuudessa. Kristillinen joulu lähestyi, sitä odoteltiin monin perinteisin tapahtumin. Ulkoisesti joulua häiritsi huono sää. Oli märkää, liukasta, tuulista ja pimeää. Kaivattiin lunta ja pientä pakkasta. Liikkuminen teillä aiheutti monelle kulkijalle sairaalamatkan hiekoituksesta huolimatta. Nastoitetut kengät, sauvat ja potkurit ovat helpottaneet pakollisia kauppareissuja ja harrastuksiin osallistumisia.

  Muistan lapsuuden ihanat talvet: lunta tulvillaan olivat pellot, metsät ja tiet. Liikuttiin hevosella ja reellä, hiihdettiin, laskettiin mäkiä kelkalla ja suksilla. Luisteltiin sahanlaviluistimilla meren jäällä. Illan tullen tultiin märkinä ja uupuneina kotiin. Vaatteet ja kengät uuninpankolle kuivumaan. Kauhea nälkä kurni vatsassa, voileivät ja maito maistuivat, mutta miten maistui hyvältä uni. Oi niitä aikoja!

  Uudenvuodenaattoja tehtiin taikoja. Oli jännittävää arvailla, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Uudenvuoden tinat valettiin ja niistä muodostui ihmeellisiä, rosoisia kuvioita. Arvailemalla saatiin vihjeitä tulevaisuudesta. Kuitenkin se oli vain hauskaa ajankulua, harvat uskoivat ennustuksiin. Uutena vuotena sanotaan päivän pidentyneen uuninlämmityksen verran. Muitakin sanontoja tiedetään olevan eri seuduilla.

  Virren 37 sanoin voimme tyytyä armon Jumalaan:
  ”Taas on yksi vuosi mennyt
  saamastani ajasta.
  Siitä kannan kiitoksen nyt,
  kaiken annoit lahjana.
  Kiitos, armon Jumala,
  hyvyydestä kaikesta.
  Minut muistit koko vuoden
  voimaa, siunausta suoden.”

  Kerttu Saarni28.12.2015
 • Hei vaan kaikki!

  Pari viikkoa on vierähtänyt aurinkoisesta ja riemastuttavasta sukutapaamisesta Haapajärvellä. Väkeä oli lauantaina saapunut paikalle ruhtinallisesti, peräti parisataa henkeä – lapsia. nuoria ja aikuisia – aivan mahtavaa.

  Hauska oli nähdä, halata ja tavata, kohdata suvun nuorempien kanssa, nähdä uusia kasvoja ja tulla näin vähän tutummaksi. Hoksata kuka kukin on, kuka kenenkin tytär ja kenenkin poika ja sitten tietenkin oli ihana nähdä niitä entuudestaan tuttuja, joita ei ollut nähnyt vuosiin.

  Mukava puheensorina kävi ympärillä kun kuulumisia vaihdettiin ja lasten iloiset äänet täyttivät pihapiirin, jossa oli tilaa juosta ja leikkiä. Ja emännät olivat huolehtineet heti tulokahvituksestan lähtien aina ruokailun kautta illan makkaranpaistoon asti, että nälkä ei päässyt yllättämään. Kiitokset heille!

  Haapajärven kirkossa pidetty iltamusiikkitilaisuus, josta vastasivat Kamulan suvun lahjakkaat lapset ja nuoret, sekä aikuiset runonlausujat, oli lämminhenkinen ja mieltärauhoittava iltahetki.

  Iltakirkon jälkeen pääsivät suvun innokkaat saunojat nauttimaanm vielä Siiponkosken savusaunan lepposista löylyistä. Oli ilo katsella niitä tyytyväisen ja leppoisan oloisia saunojia, joita pikkuhiljaa palailivat mustan savusaunan uumenista. Ja kävinhän minäkin Kapen kehoituksesta raottamassa saunan ovea ja ai sitä ihanaa savusaunan tuoksua ja lämpöä, joka sieltä vastaani tulvahti. Mielestäni sitä voisi pitää jopa tämän sukutapaamisen vertauskuvana – lämmin ja lempeä kuin äidin syli.

  Sukuseuran vuosikokouskin saatiin pidettyä sitten sunnuntaina vähän pienemmällä joukolla tosin. Mutta palaan siihen ja vielä tarkemmin lauantai-päivänkin kulkuun kuvien kera myöhemmin näillä sukuseuran sivuilla.

  Nyt täytyy vähän ottaa aikaa ja käydä kuikkimassa mitä se tämä kylmä ja epävakaa kesä on saanut aikaiseksi. Maksikat ovat ainakin jo kypsyneet ja metsä on sinisenään mustikoita ja ensimmäiset hillatkin on jo löytyneet. Eikun kesän herkkuja keräämään, mustikkamaitoa syömään ja -piirakkaa leipomaan. Mansikkakakkukin on niin hyvää ja hillat maistuu kyllä leipäjuuston kanssa – vai mitä!

  Heinäkuu on vaihtumassa elokuuksi – toivotaan, että se olisi lämmin ja auringonpaisteinen – kesäterveisin Sirkkaliisa

  Sirkkaliisa Eksymä31.7.2015
 • Hei vaan kaikille!

  Kesäkuu meni ja kiusasi meitä niin kovin epävakailla ilmoilla. Yhden päivän saattoi paistaa ja sitä jo kuvitteli, että nyt se kesä alkoi, mutta jo seuraavana päivänä satoi kaatamalla. No nyt on sitten alkanut heinäkuu ja lämpenihän se ihan helteeksi asti.

  Sukujuhlat lähestyvät – kahden viikon päästä (18.-19.7.) ollaan sitten Haapajärvellä.

  Ilmoittautuminen sukujuhlille toivottiin juhannukseen mennessän, mutta se lähti liikkeelle vähän tahmeasti. Kun sitten päästiin juhannuksen ohi heräsi porukka ja ilmoittautumisia rupesi ropisemaan. Nyt lauantai-päivälle Siiponkosken kylä- ja jokikeskukseen on ilmoittautunut peräti 172 henkeä, joista aikuisia tai nuoria 118 ja alle 10-vuotiaita 54. Aikamoinen joukko siis, joten vilinää ja vilskettä riittää lauantaipäivälle. Sunnuntain vuosikokoukseen ilmoittautuneita on sitten huomattavasti vähennän eli 42 henkeä, mutta eiköhän sekin päivä saada läpi vietyä.

  Toivotaan, että kesä näyttäisi parhaat puolensa ja järjestäisi aurinkoisen viikonlopun sukutapaamisellemme.
  Sukuseuran hallitus ja järjestelyistä vastaava Kamulan suku toivottaa teidät kaikki lämpimästi tervetulleiksi!

  HAAPAJÄRVELLÄ TAVATAAN!

  Sirkkaliisa Eksymä3.7.2015
 • Hei koko sukukunta!

  Juhannus meni ja kesä tuli sen myötä – nyt rupee jo tarkenemaan – nautitaan kesästä! Monet kesän reissut ja juhlat odottavat kävijöitään niin myös Haapajärven sukutapaaminen. Ilmoittautuneita on jo aika joukko, mutta mukaan mahtuu vielä. Jos nyt jostain syystä et ole vielä ehtinyt ilmoittautua, tee se pikimmiten!!!!! Odottelen soittoasi tai sähköpostiviestiäsi! HAAPAJÄRVELLÄ TAVATAAN!

  Kesäterveisin Sirkkaliisa puh. 040 720 7411 sähköposti sirkka.eksyma@gmail.com

  Sirkkaliisa Eksymä22.6.2015
 • HEIPÄ HEI JA HUOMIO KOKO TAKKISEN SUKUKUNTA!

  NYT ODOTELLAAN KIIVAASTI ILMOITAUTUMISIA HAAPAJÄRVEN SUKUJUHLILLE ! ! ! Nyt juhannuksen seutuvilla pitäisi saada tieto ketä on tulossa Haapajärvelle, niin että ruokailusta vastaaville saadaan tieto, jotta voivat ruveta laskemaan ruokatarpeiden määriä ja tekemään tilauksia. TEE SIIS ILMOTTAUTUMINEN ENSI TILASSA. Kutsun ja ohjeet ilmottautumiseen löydät sukuseuran sivulta. Juhannusterveisin Sirkkaliisa

  Sirkkaliisa Eksymä18.6.2015
 • Sukujuhlia ja ilmoittautumisia odotellessa!

  Alkukesä on ollut tuulinen ja sateinen, mutta onhan se aurinkokin välillä pilkistänyt niin, että luonto on verhoutunut häikäisevään vehreyteen. Kesäkuun myötä toivomme, että ilmat tästä lämpenevät ja viimeistään heinäkuussa on sitten kunnon heinäpoudat.

  Tällä viikolla posti on saanut kuljetettavakseen parisataa kutsua Haapajärvellä heinäkuun 18 ja 19 päivä pidettäville Takkisten sukujuhlille. Ehkäpä kirje ei tavoita kaikkia sukuun kuuluvia muuttuneitten osoitetietojen vuoksi ja kaikkien sukuun kuuluvien osoitteitahan ei sukuseuran rekisterissä olekkaan. Siksipä kutsu sukujuhlille löytyy myös näiltä sukuseuran sivuilta tiedotteiden kohdalta ja kutsu on tarkoitettu kaikille Takkisten sukuun kuuluville.

  Siispä tervetuloa sankoin joukoin Haapajärvelle! Ilmoittautumisia odotellen ja lämmintä kesää toivotellen Sirkkaliisa (kirjeen puhelinnumerosta yhteystietojen kohdalta puuttui yksi ykkönen eli puh. 040 720 7411)

  Sirkkaliisa Eksymä5.6.2015
 • Kesää odotellessa!

  Kevät on jo pitkällä; muuttolinnut ovat saapuneet, nurmi vihertää kevään ensimmäisten kukkasten kera ja koivut ovat saanet kauniin, hennon vihreän hunnun ja tuomi puhkeaa kukkaan ihan pian täällä Oulun korkeudellakin.

  Kevät ja kesän odotus ovat mitä ihaninta aikaa. Sen ja sukujuhlien odotuksen kunniaksi olen perustanut Takkisten facebookryhmän, jonka kautta toivon aktiivista viestittelyä ja ja yhteydenpitoa suvun jäsenten kesken.

  Sama toivomus on tietenkin näiden sukuseuran kotisivujenkin kautta. Se näyttää kuitenkin jääneen valitettavasti hyvin vähäiseksi, mutta jospa me nyt heräisimme kevään ja sukujuhlien myötä kirjoittelemaan ja lähettelemään viestejä.

  Siispä kesää ja sukujuhlia odotellessa aurinkoiset terveiset teille kaikille. Sirkkaliisa

  Sirkkaliisa Eksymä17.5.2015
 • Syysterveisiä !

  Niin on kesä mennyt ja syksykin jo vaihtumassa pikapuolin alkutalveksi. Syksyn sato on korjattu talteen. Viljat on laarissa, omenat on kerätty puista ja marjat laitettu pakastimeen.

  Mustikoita tuli kerättyä aika monta sankollista ja vielä syyskuun puolessa välissä olivat ihan hyviä ja tosi isoja. Kyllä mustikkamaito onkin maistunut ja mustikkapiirakkaa on leivottu. Nykyään tulee mustikkapiirakka tehtyä muropohjaan, mutta parhaat mustikkapiirakkamuistot on kuitenkin lapsuudesta, kun äiti leipoi mustikkapiirakan siihen ihan oikeaan pullataikinapohjaan. Se oli ihanaa.

  Puolukoitakin oli tänä syksynä aivan mahtavasti mättäät punaisena, joten survottu on talven varalle. Liisa-äidin vanhat marjapensaatkin antoivat myös niin runsaan sadon, että sai monta mehumaijallista mehustaa. Myös sieniä on tänä syksynä ollut runsaasti. Itse olen kerännyt kangasrouskuja suolasieniksi. Niistä tehty sienisalaatti on niin hyvää ja sekin maku on muisto lapsuudesta.

  Syksy antoi siis runsaan sadon, tosin karpalossa täytyy vielä käydä – sitten on suo koluttu tältä vuodelta. Pihassa pihlajan oksat notkuvat marjojen paljoudesta odottaen tilhiparvea syömään. Vanhan sanonnan mukaan pihlaja ei kahta taakkaa kanna peräkkäin. Elikkä tarkoittaakohan se, että viime talvi oli vähäluminen vai tuleva talvi. Se nähdään!

  Kovasti toivoisin rakkaat serkut ja sukulaiset, että innostuisitte kirjoittamaan vaikka pieniä tervehdyksiä tai kuulumisia tänne sukuseuran kotisivuille.

  Niitä odotettessa toivotan teille kaikille hyvää syksyä ja talven odotusta!
  Sirkkaliisa

  Sirkkaliisa Eksymä12.10.2014
 • Maija-tädin syntymäpäivät ja serkkutapaaminen!

  Elokuun alussa Maija (Manninen) täyttää vuosia ja hän on kutsunut juhlapäivän viettoon sisaruksensa ja sisarustensa lapset puolisoineen.

  Olet varmaan saanut kutsun Pyhäjärven kirkonkylän Väentulalle lauantaiksi 2 päivä elokuuta heti puolenpäivän jälkeen alkaviin juhliin ja serkkutapaamiseen. Ja jos kutsu ei ole sinua jostain syystä tavoittanut, tässä se nyt tulee!

  Maijan toivomus on, että me serkukset puolisoinemme saapuisimme paikalle sankoin joukoin. Onhan tämä Maijan ajatus järjestää merkkipäivä serkkutapaamisen merkeissä aivan mahtava, joten emmeköhän lähde joukolla juhlimaan päivänsankaria ja tapaamaan toisiamme ja vaihtamaan kuulumisia.

  Syntymäpäivä huipentuu illalla Pyhäjärven kirkossa klo 18.00 pidettävään musiikkitilaisuuteen. Tähän iltatilaisuuteen Maija on toivonut suvun esityksiä niin laulua, soittoa kuin lausuntaakin. Ohjelman suoritus olisi kuin syntymäpäivälahja Maijalle.

  Ota rohkeasti yhteyttä Kähösen Tuulaan 040-5456284 tai Takkisen Essiin 040-7343731, jotka kaipaavat kovasti esiintyjiä ko. tilaisuuteen.

  Maija puolestaan toivoo ilmoittautumisia 15.7.2014 mennessä puh. 040-7768145 voidakseen varautua tarjoamaan ”soppaa ja leetaa”.

  Siis Mannisen Maijan synttäreillä tavataan ja halataan!

  Maijan puolesta vielä kaikille: SYDÄMELLISESTI TERVETULOA !

  Sirkkaliisa Eksymä7.7.2014
 • ”Tuoksuva tuomien valkoiset kukkaset…”

  Näillä alkukesän huumaavilla tuoksuilla haluen tervehtiä teitä kaikkia ja erityisesti suvun uusia ylioppilaita sekä ammattiin valmistuneita ja toivotella teille kaikkea hyvää niin omasta kuin Takkisen sukuseuran puolesta. Toivotaan, että avautuisi se tavoiteltu opiskelupaikka tai se mieluinen työpaikka. Siis kovasti paljon onnea!

  Kesän kukkaset siis ovat päässeet kovaan vauhtiin. Tuomi ja rentukat kukkivat jokivarressa, omenapuut ovat isoilla nupuilla, osin jo auenneina, kukkapenkissa pieni särkynytsydän availee kukkiaan ja vieressä lemmikit antavat kauniin vaalenasinisen hohtonsa niille ja vuohenjuuri loistaa keltaisena kilpaa auringon kanssa. Luonto on kauneimmillaan, raikas ja heleän vihreä.

  Toivottelen teille kaikille aurinkoista ja ihanaa kesää! Sirkkaliisa

  Vinkki: Käykääpä lukemassa juttusivulta tähän kesän aloitukseen niin hienosti sopiva Jaana Vähänikkilän ihana kesäaamun kuvaus ”Onnellinen paikka”.

  Sirkkaliisa Eksymä30.5.2014
 • Heipä hei Jouni, Sanni ja lapset!

  Olipa tosi mukava lukea kevät-terveisesi Raumalta Jouni!

  Kerrot, että olette pitäneet Matin ja Aunen sukuhaaran leirin Jämsän opistolla. Olisi tosi mukava jos sinä tai joku teistä sisaruksista kertoisi ja kirjoittaisi vähän enemmän ko. leiristä niin, että saisimme jonkinlaisen jutun tänne sukuseuran kotisivuille leiristänne kuvineen. Onhan tuollaisen sukuleirin järjestäminen merkittävä sukutapaaninen.

  Samanlaista juttua odottelen myös Kamulan sisaruksilta, joilla oli tammikuun lopulla Reisjärven opistolla viikonloppuleiri, jonka yhteydessä vietettiin Aino-tädin 90-vuotissyntymäpäiviä.

  Kirjoitelkaapa jutut leiristä ja lähettäkää se minulle sähköpostilla kuvien kera niin laitan ne sitten tänne kotisivuille.
  Juttuja odotellessa ja hyvää pääsiäistä ja kevättä koko teidän perheelle toivotellen Sirkkaliisa.

  Ps.Laittakaa viestiä myös sisaruksille, että Takkisen sukuseuran kotisivut on nyt otettu käyttöön.

  Sirkkaliisa Eksymä14.4.2014
 • Tervehdys sukuseuran hallitus ja sukulaiset!

  Keväisiä Terveisiä Raumalta – ilokseni törmäsin vahingossa näihin kotisivuihin joista on puhuttu jo varmasti vuosikymmen! 🙂 Hienoa työtä Sirkkaliisa ja ikinuori Kerttu-tätikin näyttäisi olevan täällä linjoilla iloisine terveisineen!

  Vietimme viime viikonloppuna mukavan sukuleirin Jämsän opistolla, paikalla olivat kaikki Takkisen Aunen ja Matin jälkeläiset – Terveisiä koko konkkaronkalta! 🙂

  Syksyllä on jo neljä vuotta vierähtänyt meilläkin täällä länsirannikolla, pahoittelut etten ole ollut yhteyksissä. Tiivis työtahti ja arki kolmen lapsen kanssa vaativat veronsa. Hienoa työtä suvun hallitukselta! Kahvipannu on aina kuumana sukulaisille kun vierailette Rauman seudulla. Tervetuloa!

  -Jouni Takkinen

  Jouni Takkinen14.4.2014
 • Heipä hei ja hyvää palmusunnuntaita koko Takkisen suku!

  Tänään sitten ovat olleet liikkeellä pienet virpojat, jotka ovat värikkäillä höyhenillä koristelluilla pajunkissaoksillaan virponeet ”tuoreeks ja terveeks” ja sitähän kyllä tarvitaan. Kilttejä ovat nämä virpojat ollet ja hyvää toivotelleet eivätkä mitään pahansuopia trulleja kuten ennen vanhaan.

  Nyt sitten odotellaan pääsiäistä ja pääsiäisvieraita. Ostetaan mämmiä, jota sitten kerman kanssa nautitaan ja sulatellaan lampaanviulu, joka maustetaan ja paistetaan ja jo on herkkua. Myös tuore parsa kuuluu nykyään meidän pääsiäispöytään.

  Lapsena maalattiin vesiväreillä kanamunan kuoria. Niitä oli vain vaikea saada ehyenä tyhjennettyä ja sitten maalattua.
  Nyt sitten täytetään mariskooli suklaamunilla ja pääsiäispöytää koristavat kevään keltaiset narsissit.

  Menneinä aikoina myös pääsiäisenä oli tapana lähtellä kortteja. Löysin kätköistäni muutaman pääsiäiskortin (vuodelta 1985-86), joissa on kuvattuna kimppu narsisseja pajunkissaoksan kera. Näiden vanhojen korttien myötä toivotan teille kaikille HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!

  Sirkkaliisa Eksymä

  Sirkkaliisa Eksymä13.4.2014
 • Olipa tosi kivat kotisivut.Kiitokset tekijöille.Onnea Juha Väätäiselle eurovaaleihin t. Anja Päätalo-Siira ja Heikki Siira.

  Anja Päätalo-Siira31.3.2014
 • Keväiset terveiset hyvät sukulaiset

  Olemme saaneet kotisivut Sirkka Eksymän tarmokkaalla ponnistuksella. Nyt meillä on sukulaisten kesken mukava keskustella ilmoista, asioista ja toiveista.

  ”Jos ei maalis maata näytä, niin ei huhtikaan hummauta.” Mutta tiedämme maaliskuun ilmojen muutokset lumisesta mustaan maahan ja päinvastoin. Sen mukaan huhtikuun hummausta ei paljolti tarvita, niin olemme jo keväässä. Kyllä vanhan kansan säähavainnot ovat pitäneet suurinpiirtein paikkansa.

  Asioista puheenollen, olemme vielä turvallisessa Suomessa, seuraamme kuntaliittymisiä ja sote- uudistuksia. Mitä enemmän ikää kertyy, sitä useammin toiveet keskittyvät rauhalliseen, turvalliseen ja terveelliseen elämänmenoon.

  Toivotan teille kaikkille sukulaisille miellyttäviä keväisiä päiviä.

  Oulunsalossa 25.3 2014
  Kerttu Saarni

  Kerttu Saarni25.3.2014
 • Olipa hauska tavata ja jutella muistoista ja meidän ja Suomen sekä koko Euroopan tulevaisuudesta Juha Väätäisen kanssa kun hän oli käymässä täällä Haukiputaalla.
  Hänhän on ehdolla Eu-parlamenttivaaleissa. Toivon Hänelle menestystä vaaleissa, että hän pääsee vaikuttaan meidän ja Euroopan tulevaisuuteen.
  Olisi hyvä kun voisi liitää/laitaa myös kuvia tällaisista harvinaisista tapaamisista tälle sivulle liitteenä.
  Tervein Reijo Marjoniemi

  Reijo Marjoniemi22.3.2014
 • Heppa vaan kaikki Takkisen suvun jäsenet!

  Nyt nämä sukuseuran kotisivut on sitten saatu siihen kuosiin, että ne voidaan ottaa käyttöön. Toivon, että otatte nämä omaksenne ja olette mukana tekemässä niitä ja antamassa niille sisältöä kirjoittamalla omia muistojanne juttutupaan ja kertomalla tämän keskustelupalstan kautta kuulumisianne tai lähettämällä vaikka terveisiä tai kommentteja.

  Näin laskiaisen aikaan voimme todeta, että tiistaina sitten koko Suomi syö hernekeittoa mutta kuinka moni teistä keittää sen itse, laittaa herneet likoon edellisenä iltana ja keittää sitten keiton maukkaista savuluista. Itse taidan kuitenkin ottaa kaapista sen Jalostajan hernekeittopurkin, kumota sen kattilaan, lisätä vettä ja kaivaa pakastearkkua josko sieltä löytyisi vielä kinkunjämiä, joilla saisi keittoo jotain maksua.

  Toinen laskiaiseen liittyvä keskustelunaihe on sitten laskiaispulla – hillolla vai mantelimassalla. Minulle kiitos mantelimassalla ja niin paljon kermavaahtoa, että suupielistä tursuaa.

  Toivotan teille kaikille liukasta laskiaista (pysykää kuitenkin pystyssä) ja piiiiitkiä pellavia!

  Laskiaisterveisin ja kirjoituksianne odottaen
  Sirkkaliisa Eksymä

  Sirkkaliisa Eksymä3.3.2014

Kirjoita tervehdys