Sukujuhlat 2015

Takkisen sukuseuran kesän 2015 sukujuhlille Haapajärvelle 18 ja 19 päivä heinäkuuta kokoontui laaja joukko suvun jäseniä puolisoineen ja lapsineen. Vastuun sukutapaamisen käytännön järjestelyistä oli ottanut hoitaakseen Kamulan sukuhaara.

Lauantaipäivä vietettiin Siiponkosken kylä- ja jokikeskuksessa, joka tarjosi aurinkoiset ja luonnonkauniit puitteet kahdellesadalle paikalle saapuneelle nauttia yhdessäolosta, tavata entuudestaan tuttuja ja vaihtaa kuulumisia sekä tutustua uusiin suvun jäseniin. Ilahduttavaa oli nuorten perheiden runsas mukana olo. Kamulan suvun naisten kattama runsas kahvi- ja mehutarjoilu toivotti tulijat tervetulleiksi ja kirvoitti kielet. Lasten iloset äänet sekoittuivat niin ulkona kuin sisälläkin aikuisten puheensorinaan.

Kahvittelun jälkeen siirryttiin pihamaalle sukuhaarojen esittelyyn, jonka päätteeksi saimme kukittaa ja ojentaa kunniakirjan suvun kunniajäseneksi kutsutulle  Aino Kamulalle, jonka olimme iloksemme saaneet mukaan viettämään yhteistä lauantai-iltapäivää. Iltapäivän aikana saimme seurata niin lasten leikkejä kuin aikuisten leikkimielistä kisailuakin. Suvun urheiluhenkisimmät mittelöivät taitojaan kuulantyönnössä ja tyylejähän löytyi monen moisia. Pienimmät leikkivät hiekkalaatikolla ja rohkeimmat kokeilivat taitojaan puujaloillakävelyssä. Ulkona vietelyn iltapäivän jälkeen maistui kaikille emäntien valmistama lounas.

Illalla kokoonnuttiin jo periinteeksi muodostuneeseen iltamusiikkitilaisuuteen Haapajärven kirkkoon. Tilaisuuden musiikki- , laulu- ja lausuntaesityksistä vastasivat Kamulan suvun lahjakkaat lapset, nuoret ja aikuiset. Haapajärven kirkko täyttyi niin suvun jäsenistä kuin seurakuntalaisistakin, jotka saivat nattia kauniista ja koskettavista esityksistä. Tilaisuuteen oli kaikilla vapaa pääsy.

Iltakirkon jälkeen palattiin vielä Siiponkoskelle iltateelle ja makkaranpaistoon ja olivatpa suvun miehet pistäneet jo päivällä rannassa sijainneen savusaunan lämpiämään. Tummanpuhuva savusauna otti kylpijät lämpimään syliinsä ja antoi varmasti vielä päivän päätteeksi rentouttavan nautinnon.

Sunnuntaipäivä aloitettin osallistumalla Haapajärvrn kirkossa jumalanpalvelukseen, josta siirryttiin juhlalounaalle ja vuosikokouksen pitoon. Vuosikokoukseen osalluistui 40 suvun jäsentä.  Kokouksessa käsiteltiin edellisen kauden toimintakertomus ja tilinpäätökset sekä tulevan kauden toimintasuunnitelma, jotka hyväksyttiin. Sukuseuran puheenjohtajaksi toimintakaudelle 2015-2018 valittiin jatkamaan Mikko Kamula. Varapuheenjohtajaksi valittiin Osmo Karjalainen  ja uusiksi hallituksen jäseniksi Sirkka Lehto ja Ritva Nikula. Yksityiskohtainen vuosikokouspöytäkirja löytyy sukuseuran kotisivuilta.

Takkisen sukuseura esittää sydämelliset kiitokset kaikille Kamulan sukuhaaran vastuuhenkilöille niin onnistuneen sukutapaamispaikan valinnasta kuin kaikin puolin onnistuneen sukutapaamisen järjestelyjen hoitamisesta ja huolehtimisesta. Meidän kaikkien oli niin helppo tulla, olla ja nauttia kun kaikki oli valmiiksi meitä varten tehty.