Sukujuhlat 2009

Takkisen sukuseuran neljänsille sukujuhlille, heinäkuun 25 ja 26 päivänä 2009, jotka olivat myös sukuseuran kymmenvuotisjuhlat, kokoontui Piippolaan ennätysmäärä juhlijoita. Lauantaipäivää viettämässä oli noin 180 suvun jäsentä ja sunnuntaipäivän juhlassa 120.

Juhlapäivät alkoivat lauantaina kukkalaitteiden laskulla Matti ja Kaisa Takkisen haudalle Oulunsalossa sekä Juuso ja Reeta Takkisen haudalle Piippolassa.

Ensimmäinen päivä vietettiin Piippolan nuorisoseurantalolla sukupuuta rakentaen ja esittäytyen. Päivä vierähti rattoisasti suvun jäsenten esityksiä ja muisteluita sisällä kuunnellessa tai pihalla leikkeihin tai leikkimielisiin kilpailuihin osallistumalla. Muisteluitaan Manninmaasta kertoivat Maija Manninen, Martti Takkinen, Tuula Kähönen ja Arja Laaksonen ja runonlausunnalla kuulijoita ilahduttivat Saimi Takkinen ja Juha Väätäinen.

Pihalla pelattiin polttopalloa lasten ja vanhempien vuorotellessa ringin sisällä tai ulkopuolella. Puujaloilla kävely on taitolaji ja siinä kisailivat niin lapset kuin aikuisetkin eri sarjoissa. Tiukan lankkusuksilla hiihdon joukkuekisan voiton vei Kamulan joukkue Manninmaan joukkueen sortuessa välinerikkoon. Pistivätpä Veikko Kamula ja Juha Väätäinen vielä pystyyn Piippolan urheilukentällä suvun lapsille ”Takkisten olympialaiset”.

Illalla Piippolan kirkossa pidetyn kirkkokonsertin jälkeen kokoonnuttiin vielä seuraamaan ”Tuokiokuvia Manninmaasta-näytelmää”, jossa Juuson ja Reetan lapset touhusi aidon Manninmaan pirtinpöydän ympärillä. Pääosissa nähtiin Arto Takkisen (Juusona) lisäksi hyvin aidosti rooleihinsa eläytyneet Seppälän lapset, jotka esittivät Juuson ja Reetan lapsikatrasta. Näytelmässä tehtiin arkiaskareita, syötiin talakkunaa ja läskitirriä, leikittiin ja painittiinkin ja jopa kengitettiin hevonen pirtissä.

Sunnuntain juhlajumalanpalveluksen jälkeen siirryttiin Piippolan käsi- ja taideteollisuusopistolle pääjuhlaan ja vuosikokoukseen. Puheenjohtaja kertoi tervehdyspuheensa yhteydessä Piippolan Mannilan tilasta, johon Frans Jooseppi (Juuso) Takkinen tuli isännäksi 1907.

Juhlaan Piippolan seurakunnan tervehdyksen toi kirkkoherra Erkki Piri ja Leea ja Joni Arvola ilahduttivat kuulijoita kauniilla harppu ja huilu esityksellään. Tilaisuutta juhlisti erityisesti sukututkija Kerttu Saarnin sukukirjan ”Takkisten tie” julkistaminen.

Vuosikokouksessa käsiteltiin sille määrätyt asiat kuten päättyneen kauden tilit ja tilintarkastajien lausunnot ja toimintakertomus ja –suunnitelma sekä valittiin sukuseuralle hallitus ja puheenjohtaja. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin kaudelle 2009-2012 Marja-Liisa Isola ja seuraavien, vuoden 2012 sukujuhlien pitopaikaksi Oulunsalo. Vuosikokous kutsui uusiksi sukuseuran kunniajäseniksi Mauno Takkisen ja Eliina Niemistön.