Kesäretki Sanginjoelle 2001

Iida Päätalo oli esittänyt Takkisen sukuseuran jäsenille kutsun tulla kyläilemään Sanginjoelle Päätaloon. Hehkeä keskikesän vihreys ja kukkaloisto tervehti retkelle osallistujia jo käännyttäessä Sanginjoelle ja väliin matkan varrella vilkkui kaunis Sanginjoki.

Päätalon viehättävässä, vanhassa pihapiirissä tulijat vastaanotti virkeä Iida yhdessä lastensa kanssa. Kesäiselle pihamaalle oli katettu pirtinpöytä kahvitarjoiluineen ja pitkiä penkkejä istuttavaksi. Kahvi maistui ja juttu luisti. Seurustelun välissä saatiin nauttia suvun soittajien ja laulajien esityksistä ja yhtyä yhteisiin kesäisiin lauluihin.

Kiitokset kutsusta ja miellyttävästä lauantaipäivästä Sanginjoen Päätalossa esitti Iidalle Kerttu Saarni, joka totesi Iidan olevan esimerkki nuoremmille siitä kuinka tyytyväinen mieli voi tuoda lahjaksi terveyttä, samoin kuin se säteilee valoa ja lämpöä joka-päiväiseen elämään. Takkisen sukuseuran hallituksen ja mukana olleitten puolesta Kerttu toivotti 87-vuotiaalle Iidalle Taivaan Isän hellää huolenpitoa ja terveyttä ja voimia jaksaa elämän ehtoolla.