Sukujuhlat 2006

Kolmansien sukujuhlien ensimmäinen päivä (17.6.2006) vietettiin aurinkoisessa Hailuodossa. Oman jännityksensä tähän päivää oli omiaan luomaan jo lauttamatka Hailuotoon, jossa kokoonnuttiin Marja-Liisa ja Juhani Isolan viehättävään pihapiiriin tulokahville nyyttikestien merkeissä. Iloisen jällennäkemisen ja kuulumisten vaihdon jälkeen oli mahdollisuus siirtyä Isolan pirttiin kuuntelemaan Antti Kähösen levyttämiä suvun virsiä tai lähteä tutustumaan saaren nähtävyyksiin. Saarikierroksella oli mahdollisuus käydä tutustumassa mm. Marjaniemen luotsiasemaan ja kuulla sen historiaa sekä Väinö Järvelän kellovalimoon. Kierroksen jälkeen saatiin vielä nauttia Hailuodon seurakuntatalolla maittavaa luotolaista lohikeittoa.

Päivän päätteeksi oli Hailuodon kirkkoon järjestetty kaikille avoin iltakonsertti, jonka ohjelmasta vastasivat suvun nuoret, lahjakkaat soittajat ja laulajat.

Toista päivää siirryttiin viettämään Oulunsaloon. Päivä aloitettiin kukkienlaskulla esivanhempien haudalle ja osallistumalla juhlajumalanpalvelukseen Oulunsalon kirkossa, jonka jälkeen tapahtui juhlaväen ikuistaminen kirkon portailla niinkuin oli tapahtunut edellisissäkin sukujuhlissa. Puheenjohtaja Pentti Takkinen toivotti juhlapuheessaan kolmansille sukujuhlille kokoontuneet tervetulleiksi Oulunsaloon. Seija Koivukangas ja Sirkka Lehto sekä lapset ilahduttivat lauluesityksillään kuten myös Lohen sisarukset. Yleisön pyynnöstä Eliina Niemistö kaivoi taas kerran esille pienen peilinsä ja esitti riemastuttavan tarinan, jonka päätteeksi hän pohti kertoiko peili ihan täyttä totta vai josko se mahdollisesti vähän valehteli.

Sukuseuran pääjuhlaan toivat Oulunsalon seurakunnan tervehdyksen kirkkoherra Kortesluoma ja Kurikan sukuseuran tervehdyksen seuran puheenjohtaja Martti Lindström lahjoittaen seuran sukuviirin.

Juhlassa pidetyssä vuosikokouksessa käytiin läpi totuttuun tapaan sukuseuran tilit, tilintarkastajien lausunnot ja toimintakertomus päättyneeltä kaudelta sekä toimintasuunnitelma uudelle kaudelle. Vuosikokous valitsi sukuseuralle puheenjohtajan ja hallituksen kaudelle 2006-2009. Seuraavien sukujuhlien pitopaikaksi valittiin Piippola. Näillä sukujuhlilla oli mukana Hailuodossa noin 80 suvun jäsentä ja Oulunsalon pääjuhlassa 90.