Sukupuut

Ensimmäinen sukupuu

Siinä vaiheessa kun Kerttu Saarnin tekemä sukuselvitys oli edennyt jo pitkälle ryhtyi hän myös hahmottelemaan sukupuuta.

Kerttu asetti sukupuun tyviosaan Matti Takkisen ja Kaisa Takkisen os. Pelttarin. Puu kasvoi vahvoista juurista, jotka painuivat syvälle Takkisten ja Pelttarien sukujuurille aina 1500- ja 1600-luvulle. Puun tyvestä nousi perusrunko ja ensimmäiset oksan alut, joihin asettuivat Matin ja Kaisan yhdeksän lasta. Kun tähän yhdistyivät aikanaan puolisot, rupesivat oksat nopeasti kasvamaan ja vahvistumaan ja niistä versoi runsasoksainen ja laajalatvainen ja lehtevä puu.

Tämän ensimmäisen sukupuu Kerttu piirsi vuonna 1997 täyttäen puun oksat Matin ja Kaisan lapsilla ja heidän lapsillaan. Tätä sukupuuta hyväksikäyttäen Kerttu myös esitteli suvun historiaa ja eri sukuhaarat ensimmäisille sukujuhlille kokoontuneille suvun jäsenille Oulunsalossa vuonna 2000.

SUKUPUU

 

Toinen sukupuu

Toisen Takkisen sukua kuvaavan sukupuun suunnitteli teollisen muotoilun opiskelija Sanni Takkinen vuonna 2009 ja se julkaistiin samana vuonna ilmestyneessä Takkisten tie kirjassa.

Tämä sukupuu on moderni, pelkistetty versio, jonka runko-osan muodostaa Matti ja Kaisa Takkinen ja lavaosan heidän lapsensa. Sukujuuret on kirjattu kahta puolta sukupuuta.

SUKUPUU-UUSITTU