Sukuseuran perustaminen

Kerttu Saarnin tekemän sukututkimuksen myötä Oulunasalossa asuvilla Takkisilla oli herännyt ajatus sukuseuran perustamisesta. Niinpä he päättivät lähettää kutsun toimikuntakokoukseen. Mukaan kutsuttiin edustaja jokaisesta Matti ja Kaisa Takkisen lasten muodostamasta sukuhaarasta. Kutsukirje on päivätty 18.10.1999 ja siinä kerrottiin, että ko. kokous pidettäisiin Oulunsalossa 20.11.1999 klo 14.00.

Marraskuisena lauantaipäivänä Alatoikan pirtissä oli aistittavissa pienoista jännitystä. Ilmestyisikö paikalle asiasta kiinnostuneita? Näin kuvaili myöhemmin Kerttu Saarni silloisia tunnelmia. Ja löytyihän niitä. Paikalle kokoontui parikymmentä asiasta kiinnostunutta suvun jäsentä.

Kun tulijat oli toivoteltu tervetulleeksi päästiin avaamaan varsinainen kokous. Puheenjohtajaksi valittiin Pentti Takkinen ja sihteeriksi Sanna Takkinen. Tämän jälkeen viritettiin keskustelu sukuseuran perustamisesta ja käytiin läpi siihen liittyviä asioita. Innostuneen keskustelun päätteeksi päätettiin perustaa Takkisen sukuseura ja asian vakuudeksi läsnäolijat allekirjoittivat seuran perustamisasiakirjan.

Kokouksessa jaettiin läsnäolijoille esitykset sukuseuran säännöiksi ja päätettiin postittaa ne poissaoleville sukuhaaroille. Päätettiin myös jäsenmaksusta sekä ensimmäisen sukukokouksen järjestämisestä jo kesällä 2000. Sukukokouksen pitopaikaksi päätettiin Oulunsalo ja saman tien valittiin myös toimikunta, jonka tehtäväksi tuli kesän sukujuhlien suunnittelu. Näin vauhdilla käynnistettiin sukuseuran toiminta.

Tämä perustamiskokous päätettiin Eino Leinon Kotiseutu-runon sanoihin: Kunnioittamalla kotiseutuaan, kunnioittaa ihminen omaa isää ja äitiään. Rakastamalla kotiseutuaan, rakastaa ihminen oman luomisensa Jumalaa.             Tutkimalla kotiseutuaan, tutkii ihminen oman olemuksensa alkujuuria.”