Kerttu Saarni: Sukujuhlat Haapajärvellä 18.-19.7.2015

Olemme jälleen viettäneet ehtoisat sukujuhlat Takkisen Sukuseura Ry:n merkeissä. On melkein uskomatonta, että sukua kiinnostaa kokoontua kolmen vuoden välein eli kuudennen kerran sukuseuran perustamisvuoden 2000 jälkeen. Vaikka välistä on osanottajamäärää sukujuhliin laimentunut, on se korjaantunut seuraavalla kolmivuotiskaudella. Ilmoittautuneiden määrä lauantaiksi ja sunnuntaiksi ylitti 200 osallistujan rajan. Olen kiitollinen siitä, että pelkoni kiinnostuksen hiipumisesta on osoittautunut aiheettomaksi.

Tapahtuma alkoi jo perjantaina 17.7. Oulunsalon hautausmaalla klo 18.00. Pienen sukulaisjoukon kanssa laskimme kukat Matti ja Kaisa Takkisen hautaristien juurelle Suvivirren saattelemana. Myös Muualle haudattujen-muistomerkki sai kukkasensa.

Lauantaina klo 10.00 lähdimme ajelemaan Aune-ystäväni kanssa Haapajärven Siiponkoskelle. Kaunis, aurinkoinen sää ja keskikesän vihreys seurasi meitä Siiponkosken kylä- ja jokikeskukseen. Tervetulohalausten ja kahvittelun jälkeen Kamulan sukuhaara järjesti monipuolista, ilolla ja sukurakkaudella sävytettyä ohjelmaa. Ruokailu lohi- ja lihakeittoineen kuului tietysti ohjelmaan. Iltapäivällä kokoonnuimme Haapajärven kirkkoon, musikaalisen Kamulan nuorison järjestämään juhlavaan kirkkomusiikkitilaisuuteen. Iltasella tapahtuvaan makkaranpaistoon ja saunomiseen olisi vielä ollut kiva osallistua, mutta Hotelli Haapajärven sänky veti pitkämatkalaista puoleensa.

Sadekuurojen ropistessa uni maistui. Aamupalan jälkeen kiiruhdimme jälleen kirkkoon. Aurinkoinen sunnuntai valkeni mieltä ilahduttavana. Kesän viimeinen konfirmaatio sattui myös tälle sunnuntaille. Kirkkoon saapui runsaasti väkeä. Juhlavan tilaisuuden jälkeen palasimme Hotelli Haapajärveen Sukuseuran järjestämälle juhlalounaalle. Vuosikokoukseen osallistujien määrä oli supistunut neljännekseen lauantain jälkeen. Tuttuun tapaan kokous sujui yhteisymmärryksen sävyttämänä. Puheenjohtaja Mikko Kamulan suostuessa jatkamaan seuraavan kolmivuotiskauden hyvästelimme runsain kiitoksin. Tyytyväisinä ja hyvän mielen saattelemina lähdimme kotimatkalle.